Hlavní stránka - THERMONA KRKONOŠE s.r.o.
                                         e-mail: info@thermonakrkonose.net
Kontaktujte nás:
 
THERMONA KRKONOŠE s.r.o.
ul. Nádražní čp. 902
543 71 HOSTINNÉ
info@thermonakrkonose.net
 
Miloslav Polák tel. 604 731 000
Michal Hronek tel. 604 861 368
Najdete nás na Facebooku

Princip tepelného čerpadla  

Tepelné čerpadlo pracuje na stejném principu jako chladnička. Ta odebírá teplo uloženým potravinám - chladí - a v zadní části lednice - topí. Stejně pracuje tepelné čerpadlo, ale obráceně s mnohem větším výkonem. Odebírá teplo vodě, vzduchu nebo zemi, a pomocí rozvodů vytápí objekty prostřednictvím radiátorů nebo podlahového vytápění.

Tepelné čerpadlo voda/voda

Zdrojem energie je spodní voda, která se čerpá z mělkého vrtu (studně) a do druhé vsakovací studně se vychlazená voda po průchodu tepelným čerpadlem vrací. Zdroj vody musí být velmi vydatný. Systém je náročnější na instalaci i údržbu.

Tepelné čerpadlo vzduch/voda

Zdrojem energie je venkovní vzduch, který se pomocí ventilátoru přivádí k výparníku tepelného čerpadla. Moderní tepelná čerpadla získávají energii ze vzduchu i při teplotách hluboko pod bodem mrazu (-20 °C)

Tepelné čerpadlo země/voda

Tepelné čerpadlo, které získává energii ze země a to buď prostřednictvím plošných zemních kolektorů nebo hlubinných vrtů. Vytápění probíhá systémem na bázi oběhu teplé vody (radiátory, podlahové topení)


kolektor v jezeře


hlubinný vrt

Ventilační tepelná čerpadla

Zvláštní případ tepelných čerpadel vzduch/voda. Zajišťují řízené větrání domu a využívají teplo z odpadního vzduchu, které by jinak bylo při klasickém větrání vypouštěno okny. Správné větrání zvyšuje podstatně komfort bydlení

Plošný zemní kolektor

Plastové hadice uložené v zemi v hloubce cca 1 metr, v kterých koluje nemrznoucí směs. Ta se v zemi ohřívá a odevzdává své teplo v tepelném čerpadle. Pro položení plošného kolektoru je třeba poměrně velká plocha nezastavěného pozemku.

Tepelná čerpadla vzduch/vzduch

Odebírají energii ze vzduch a vytápění se provádí teplým vzduchem. Jedná se spíše o klimatizační jednotky pro jednotlivé místnosti s nižšími úsporami než ostatní typy.

       http://www.nibe.cz/cs


     http://www.dimplex.cz/

  

                                   


NAHORU

PLYNTOPENÍVODOINSTALACEZEMNÍ PRÁCESERVIS

 | © 2014, THERMONA KRKONOŠE s.r.o. , Nádražní 902, 543 71 HOSTINNÉ |
| Idea a Webdesign: Dušan Sedlačík, postaveno na redakčním systému WebBoss www.webboss.cz |